Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2014 13:30 - Пиша по повод нароилите се манипулативни и шарлатански ститии в този сайт
Автор: borko83 Категория: Други   
Прочетен: 1438 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има една категория блогъри , които не желаят да получават коментари или коментарите са ограничени от тяхната цензура. За мен това са чисти манипулатори, които се притесняват от различното мнение и от това да бъдат анализирани и подложени на критика или оспорени материалите, които пускат. Дори се учудвам, че някой имат толкова плюсове. За мен е странно такива псевдонаучни и псевдорелигиозни алабализми да печелят такава подкрепа. Една от предполагаемите причини е , че хората са преситени с информация и търсят нещо по-силно въздействащо и сензационно.
Прави ми впечатление особенно силно статиите, които разглеждат въпроса за бзсмърната човешка душа и прераждането, инкарнациите и други дивотии.
Защо е нуждна тази манипулация? Отговора не е труден. Целта е да се  наложи
идеята, че човек е бог на Земята и няма нужда от други богове, и от вярвата в нашият спасител Исус Христос. След което да се свали оторворността на човека от неговите действия пред бога, като самият бог се отрича. Тогава човек може да прави каквото реши че го устройва, като моралните норми могат да се променат според удобството за съвестта му. Тоест морала да следва интереса, а не божиите закони и смисъла на съществуване на човека. Много удобно разбира се. Но това е от рогатия. Който много ловко използва слабостите на хората и ги вплита в своите интриги, за да се присъединят към неговото царство.

Ще трябва да разочаровам любителите на инкарнациите, чакрите и преражданията, разговорящите с духовете на мъртвите, баячки, гледачки и други глупотевини. Ще разочаровам и тези, които се смятат за много ценни, неповторими и незаменими, и които като удваник за сламка приемат идеята, че няма да умрат завинаги, а ще се прераждат вовеки.

Живота е само един. Човек като умре спи в Христос и бива събуден в деня на възкресението при идването на божият син. Който е бил праведен с чиста искрена вяра в своя отец, той ще получи нетленно ново тяло и ще живее в царството божие. На другите  няма да им се даде този шанс. Избор има всеки! Нямате задължението да вярвате или не. С избора идва и отговорността.

За съжаление такива шарлатански стaтии и псевдо религиозни ню ейдж учения  ще стават все повече от тук насетне. Защото войната е най-вече за човешките души, а не за ресурси и територии.



Гласувай:
2



Предишен постинг

1. анонимен - borko83
19.04.2014 13:57
Значи да ти кажа, тези блогери които са си направили така за коментарите и си е техен избор. Щом я има тази опция, защо не? И, аз до скоро не бях ги забранявал но сега ги направих с одобрение, защото ми писна от хора които не пишат по-темата а бълват само глупости и рогатни. А знаеш ли, какво е маниполация? Точно в този свят в който живееш в момента, ограничен и манипулиран. И лошото е, че ви маниполирайто по-най лесният начин с религия и, как не можете да се усетите? Никой не е казал, че няма Творец-Създател, престанете да се разделяте на религии и цветове на кожата.
Цитирам ти част от текста ти "Живота е само един. Човек като умре спи в Христос и бива събуден в деня на възкресението при идването на божият син. Който е бил праведен с чиста искрена вяра в своя отец, той ще получи нетленно ново тяло и ще живее в царството божие. На другите няма да им се даде този шанс."
В момента идват тези времена на промяна и затова силните ще издържат, а слабите и тези които унищожават Земята ще бъдят пренесени на друго място и ще носят своята карма докато не започнат да се осъзнават и да се развиват духовно изпълнени със светлина и любов. Всички сме братя и сестри и трябва да работим заедно в името на Светлина и Любовта, в името на нашият дом Земята. Развитието на човека зависи, както на Земята, така и след неговото преминаване отвъд. Космоса е изпълнен със светове и най-различни животи. Едни са по-развити, а други в начален стадии. РАзбира се, че живота след смъртта продължава, но много хора не го разбирате, защото не искате да го повярвате, толкова сте оплетени от лъжите на Матрицата, че няма на къде.
цитирай
2. анонимен - анонимен
19.04.2014 14:47
1.И какво значи да оцелеят силните? Кои са силните? Силните по дух и воля, или физически силните? - Значи силните са тези които са духом, тези които са изпълнени със светлина и любов, тези които вървят по-пътя на духовното развитие, тези които искат да направят света едно красиво място.
2.Ти как разбираш че живот след смъртта продължава? - Разбира се, че продължава, доста хора си спомнят за минали животи или са се пренасяли назад във времето за да разберат кои са, както и, аз съм разбрал в един от животите си какъв съм бил, всичко което носим сега в този живот е развити е от минали животи, кръга се върти, както всичко в космоса се върти, живота е безкраен, няма такава дума, като смърт, просто и казвай преминаване в друго състояние.
3.По отношение на извънземните никой не е сигурен дали ги има или не.- Има ги, разбира се, както на Земята сред нас, така и по-цялата галактика, човека не търси контакт с извънземни, защото вече е осъществен и продължава да се осеществвява, хората просто търсят планети годни на живот и пълни с ресурси, как мислиш не е ли логично, я се огледай малко и виж, какво става на нашата планета.
4.Ако приеме еволюционната теория за вярна и принципният и механизъм за възможен, то би следвало да очакваме в този безкраен космос да не сме единствените живи разумни същества. - Грешиш, че сме най-разумните ние сме в един доста начален стадии, като прохождащи бебета и сега ни е даден този шанс да се осъзнаем да разберем, кои сме и какво е нашето развитие. Ние не сме просто една плът в която тече кръв, а много повече. И, който твъри, че произлизаме от маймуните му се смея много, няма такова нещо, еволюцията се осъвършенства. Престанете да слушате, какво ви говори църквата, какво ви говорят учените, какво ви говорят тъмните манипулатори, които се опитват да ви объркат да поробят съзнанието ви, да ви държат ниско. Просто повярвайте и чудесата сами, ще започнат да се случват. А относно коментарите не съм ги забранил, а съм ги направил с одобрение.
цитирай
3. podvodni - Розич хубаво хортуваш, но има една ...
19.04.2014 20:16
Розич хубаво хортуваш, но има една малка подробност - ние, сиреч човечеството, сме черешката на тортата в творението на Източника.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borko83
Категория: Политика
Прочетен: 26234
Постинги: 9
Коментари: 14
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031