Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 09:47 - Национализма под прицел
Автор: borko83 Категория: Политика   
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове:
1



За истинските престъпници в страната довели държавата до пълна разруха, платените ни медии говорят все хубавини или нищо. Когато същите вършат национално предателство, сключващи крайно неизгодни и заробващи договори, някак мимолетно минават нещата без много шум. От друга страна за дребни и недоказани прегрешения на опасни полотически противници, медиите ни  проглушат ушите. Последната седмица ставаме свидетели на масова истерия по медиите. То не бяха новини по телевизията, по електронните медии и в блоговете. Мобилизирана е цяла армия платени писачи, чиято основна цел е клепане по идеята за национализма и нейните изразители в обществото, като се оплюва, усмива, представяйки я като безполезна и сравнявайки я фашизъм, шовинизъм, и какво ли още не. Компроматната война срещу Волен Сидеров достигна до всякакви крайности. Може би има премия за най-голямия оплювач, не знам. Но конкуренцията в "независимите" медии по темата и жестока. Толкова медийно време и на папата не биха отделили, ако дойде на посещение в България. В цалата галактика вече стана ясно, че това е една масирана атака по сигнал. Компроматите с Волен Сидеров са позиционирани на първа страница, като най-важното събитие в страната. Защо стари негови "прегрешения" се изтупаха от прахта и се навират така нагло пред погледите на зрителите и читателите? Странно нали? С модерните графични програми се правят чудеса. Срещу заплащане можеш да получиш фалшиви фактури колкото ти душа иска. В България дал господ такива шмекери. И това се случва непосредствено след като Борисов без извикан на иструктаж и тича на куц крак до турция и израел. И  когато Сидеров го няма в България, за да може да се защити ефективно. А и да се захване да съди някой журналист или медия, няма шанс срещу "независимата" съдебна система. Пълен цирк и фарс. От който обаче да ти се доплаче. От друга страна слушам Борисов как прави реклама на Доган. На един "политик" чиято антибългарска политика е до болка позната. На един човек известен с тъмните си сделки и корупционни практики. Какво излиза. Че по едно и също време се плюе по национализма и в същото време се прави реклама на антибългарската политика, като едва ли не Доган се изкарва герой на прехода. Какво внушава това? Че е добре да се прави антибългарска политика? Особенно на българското население с турско самосъзнание. Тези "новини" ще стоят още с дни в медиите, за да не остане и един "непросветен". Целия този цирк се прави, защото това е удар срещу национализма, а той е най-омразната дума на колонизаторите на България и на глобализма, който проповядват те. Национализма е заплаха за техните шовинистични планове за България, Европа и света. И понеже същите притежават и повечето медии, стваваме свидетели на такива отвратителни и гнусни явления. В България не можем да говорим за независими медии.  
Тука един господин ни обяснява , защо България е в това трагично състояние. Българина имал съзнание на жертва. И това водело да идеята за национализма. Нямало смисъл да се бунтува срещу статуквото?! Трябвало всеки да узрее персонално и тогава ще стане чудото според него? Тогава ще започне да отлепяме от дъното. Пълен нонсенс според мен, който ще се хареса най-много на хората със съзнание на жертва. Чакащи някой да им намери удобно извинение за бездействието и нихилизма.  Робът има съзнание на жертва и се възприема като човек, от който нищо не зависи. Политиците също искат да ни внушават тази идея, като правят политически еквилибристика, създават партийки и движения, които не предлагат реална алтернатива на управляващите партии от статуквото. Искат да внушават , че друг вариант няма и да успиват съзнанието на хората. Да ги карат да са пасивни. Робът не възтава срещу своите подтисници, защото си мисли, че е несподсобен да промени нещата. Будния гражданин е активен политически. Истинската причина за трагедията на България според мен е колониализма в страната. Наложен чрез тази фалшива представителна демокрация. На практика тази демокрация изземва контрола на гражданите над политиците. Суврена няма реална власт. Не може да коригира политически грешки. Там където няма контрол над властта, има корупция. Така дойде колониализма. Причина за трагедията в държавата е и невероятната, непозната другаде по света пасивност на гражданите в политиката на страната. Когато виждат, че политиката на дадено правителство е в тяхна вреда, не предприемат никави действия в своя защита. Може би тук значение има и липсата на политическа култура в повечето граждани.
  В днешно време е много полезно човек да търси и друга гледна точка и да сравнява аргументите в полза на една или противоположна на нея идея.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borko83
Категория: Политика
Прочетен: 26710
Постинги: 9
Коментари: 14
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930