Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2013 13:12 - Какво се случва в България напоследък
Автор: borko83 Категория: Политика   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
0



Преди  месеци станахме свидетели на протестa на "ранобудните" студенти срещу правителството. Основния мотив беше оставка на нелегитимното правителство, избрано с далеч по-малко от 50% от гласоподавателите. Техните акции позатихнаха напоследък, но от време на време се активират, колкото да напомнят за себе си и за техните твърди намерения. Предлагат сваляне на прaвитеството и нови избори. Дотук добре. Само че на въпроса как виждат бъдещото управление, няма ясен отговор. И това трябва да е най-прогресивната част от обществото, носеща новите идеи. Тази безидейност е направо плашеща. Или бъркам? Може би идеите, които стоят зад техния протест са на други заинтересовани лица.
  Преди почти две седмици Борисов бе превикан в съседни държави на кафе със стари приятели, за да му обяснят "правилните" политики за България. След неговото завръщане в страната, започна истерията с компроматите срещу Волен Сидеров, подета от всички "независими" медии, а и от много блогъри. Тази компроматнна война е насочена не само срещу него персонално, а както видяхме и срещу партия Атака и изобщо срещу националистическата идея. И вероятно медиите ще се погрижат да не остане и един непросветен за "прегрешенията" на националистите. Хубаво щеше да бъде, ако със същия хъс нападаха и истинските престъпници в държавата, откраднали милиони и милиарди със мръсни корупциони сделки и сключване на неизгодни за страната договори срещу комисионни. Но като се има в предвид, че няма независими медии в страната, това няма да се случи скоро. Като за капак на тази арганизирана акция, беше и статията в Таймс. По същото време рейтинговата агенция S&P понижи рейтинга на страната, изказвайки мнението, че инвестиционния климат в страната се е влошил. Както и макроикономическите параметри. Последва спирането на плащанията по еврофондовете от ЕС. Борисов се активира в медийните си язяви, където получи широка трибуна. В едно от изказванията си обяви Доган за едва ли не национален герой. Знаем достатъчно за корупционните практики на бившия лидер на ДПС и тъмните му сделки. Както и откровенната му антибългарска политика. Излиза , че във времето през което се води активна борба с национализма и неговите предствители в обществото, се прави реклама на антибългарската политика. Питам се Борисов българин ли е? За мен отговора е твърдо не. Сега продължават неговите мантри за това как настоящето правителство ще провали държавата и неща все в тоя дух. За съжаление е прав.Но ние още помним геноцидната политика, наложена от Борисов спрямо работещите българи и фирми. Стискайки до последно дърбжавната касичка ,той провеждаше явна политика на стагнация на икономиката, по идея на неговото финансово гуру или направо казано на господарите му. В същото време не направи нищо срещу монополите, за които Сидеров не веднъж му напомня. Самия Борисов не въднъж е декларирал, че е ще води либерална политика. Което значи, че ще се дава предимство на мощните интернационални корпорации, с които родните фирми нямат потенциал да се конкурират. Вместо да води протекционистична политика в подкрепа на родното произвоство.
  Изводите, които се налагат от последните събития в страната са, че Борисов отново е лансиран от тези които дърпат конците в България, които ще работят активно чрез "независимите" медии и организирани протестни прояви, за сваляне на правителството и отстраняване на конкуренцията. За целта са активирани и много блогъри. Особенно активни ще бъдат срещу националистическите движения и партии, като реална заплаха за колониализма в страната, наложен чрез фалшивата представителна демокрация и статуквото. Вероятно ще ни се лансират фалшиви националистически движения, които да оберат недоволството на хората и да ги пратят в пета глуха.
  А избора на Борисов не е случаен. Той е много послушен и изпълнителен, и ще върши чудесна работа на господарите си и на еврочиновниците от Брюксел, като в същото време ще се погрижи и за турските интереси в страната. За това на Борисов му е даден силен  гръб отвън и отново ще му спечелят изборите, особенно ако се коалира с РБ (новата формация от стари компроментирани муцуни). Пак ще ни сервират претоплени манджи с цел запазване на статуквото и доунищожаване на България. За което до болка познатите ни партии активно работят срещу финансови стимули.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borko83
Категория: Политика
Прочетен: 26701
Постинги: 9
Коментари: 14
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930